Filmhuis

Movieskoop Filmhuis is altijd een gezellige avond uit!

Van september 2023 t/m juli 2024 vertoont filmhuis Emmeloord iedere maand een actuele arthouse film in Movieskoop. Een maand van te voren wordt bekend welke film er draait. U kunt genieten van de allerbeste films.

 

Filmhuis Emmeloord heeft een vaste prijs van €10,00 per persoon. 

 

 

Klik op onderstaande titels voor informatie over de film en online reserveren


 

Filmhuis Emmeloord

Op 1 februari 2012 beleefde het Filmhuis Emmeloord zijn première met de film Carnage van Roman Polanski. De opening van het Filmhuis Emmeloord werd een groot succes. Dagen voor de vertoning van de film was zaal 3 van de movieskoop uitverkocht en werd uitgeweken naar de grote zaal, waarmee de zaal met 140 bezoekers volledig uitverkocht was. Het publiek was via social media (facebook en twitter), berichtgeving in de lokale kranten en via foldermateriaal op de hoogte gebracht van de feestelijke opening. Het publiek reageerde enthousiast op het nieuwe initiatief van het filmhuis Emmeloord en vele bezoekers gaven aan ook de volgende fimavond te bezoeken.

 

Doelstelling van het filmhuis

Met een filmhuis in Movieskoop worden in zaal 3 met zo’n 80 zitplaatsen maandelijks zogenoemde arthousefilms vertoond. Begonnen op 1 februari, daarna op 7 maart en 4 april als kennismaking om na een zomerstop de draad weer op te pakken in oktober. Over het algemeen zijn in de Movieskoop Cinemas zijn met name de A-films en Hollywood kaskrakers te zien. Voor het een artfilm, zoals ‘Black Butterflies’ met Carice van Houten bijvoorbeeld, over de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker. Of ‘Midnight Paris’ van Woody Allen moet het pubiek de polder uit. Filmhuis Emmeloord wil films vertonen die de moeite waard zijn, maar de grote zalen meestal niet halen. Alternatieve films die onderwerpen aansnijden die soms controversieel zijn, die stof tot nadenken geven. De films kunnen ook een link hebben met het aanbod in het theater of de bibliotheek of in de vorm van thema-avonden. Bijvoorbeeld een Spaanse film bij een Spaanse avond of een film met link naar een spreker.
Het Filmhuis Emmeloord wil graag een vaste kern van publiek op te bouwen. Het publiek zal de mogelijkheid krijgen om een filmpas te kopen voor de 7 films die jaarlijks zullen worden vertoond. Vaste bezoekers zijn hiermee goedkoper uit, dan wanneer ze voor alle films losse kaartjes aan de kassa kopen.

 

Organisatie

Het Filmhuis Emmeloord is geen stichting of vereniging. De kern is de werkgroep, waarin naast Joke van de Grootevheen en Frans Visser ook Eva Vriend, Marjolein Mathijsen, Rixt Heegsma, Sjoerd van der Wal en Annette Evertsz (vanuit de FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder) zitting hebben. De werkgroep kiest de films uit, zorgt voor publiciteit en is de linking pin met het publiek van het filmhuis. Daarnaast regelt de werkgroep de verkoop van de filmpassen. De Movieskoop draagt zorg voor de vertoning van de films en neemt de losse verkoop voor haar rekening. De Flevomeerbiblotheek is partner om verbinding aan te brengen met andere culturele activiteiten of organisaties in de Noordoostpolder voor bijvoorbeeld het organiseren van thema-avonden.