Arthousefilms op de woensdagavond

 

 

 

Op 1 februari 2012 beleefde het Filmhuis Emmeloord zijn première met de film Carnage van Roman Polanski. De opening van het Filmhuis Emmeloord werd een groot succes. Dagen voor de vertoning van de film was zaal 3 van de Movieskoop Cinema's uitverkocht en werd uitgeweken naar de grote zaal, waarmee de zaal met 142 bezoekers volledig uitverkocht was. Het publiek was via social media (Facebook en Twitter), berichtgeving in de lokale kranten en via foldermateriaal op de hoogte gebracht van de feestelijke opening. Het publiek reageerde enthousiast op het nieuwe initiatief van het Filmhuis Emmeloord en vele bezoekers gaven aan ook de volgende filmavonden te bezoeken.

 

 De openingsfilm staat geprogrammeerd voor zaterdag 23 september om 20.30 uur...

    PATERSON

 

 

 

 

Paterson

Omschrijving:
Paterson leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur in de stad Paterson, New Jersey. De indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse route opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje. Ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw wil hij de gedichten niet publiceren. Laura’s wereld verandert juist voortdurend. Dagelijks heeft ze nieuwe dromen en ambities die ze met de steun van Paterson probeert te realiseren. Adam Driver (While We're Young, Girls) en Golshifteh Farahani (About Elly, Body of Lies) spelen de hoofdrollen in Paterson van Jim Jarmusch (Broken Flowers, Stranger than Paradise). De film observeert de triomfen en tegenslagen in het dagelijks leven, en de poëzie in de kleinste details.

Cast & Crew
Adam Driver, Golshifteh Farahani

Regie Jim Jarmusch

 

 

Woensdagavond 4 oktober 20.30 uur:

 

BRAM FISCHER

 

 

 

 

 

Bram Fischer

Omschrijving:
In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Cast & Crew
Peter Paul Muller, Sello Motloung, Dan Robbertse, José Domingos, Conrad Kemp, Antoinette Louw

Regie Jean van de Velde

 

 

Woensdagavond 1 november 20.30 uur:

 

UNA

 

 

 

 

 

Una

Omschrijving:
In dit onthutsende drama volgen we Una, een jonge vrouw met een verborgen verleden. Vijftien jaar eerder liep de jonge Una weg van huis met de oudere man Ray, die daarvoor in de gevangenis werd gezet. Inmiddels heeft Ray zijn gevangenisstraf uitgezeten en onder een andere naam een nieuw leven opgebouwd. Als Una hem na al die tijd als volwassen vrouw weer opzoekt, komen de pijn en onderdrukte verlangens weer in alle hevigheid naar boven. Een confrontatie die nieuw licht werpt op de scheidslijn tussen dader en slachtoffer...

Cast & Crew
Ben Mendelsohn, Riz Ahmed, Rooney Mara

Regie

Benedict Andrews

 

 

 

 

 

 

Woensdagavond 6 december 20.30 uur:

 

LITTLE MEN

 

 

 

 

 

Little Men

Omschrijving:
Wanneer de grootvader van de 13-jarige Jake komt te overlijden, verhuist zijn gezin terug naar hun oude huis in Brooklyn. Daar raakt Jake bevriend met Tony, wiens alleenstaande moeder de winkel beneden runt. Hun vriendschap wordt steeds sterker, maar hun families worden uit elkaar gedreven vanwege een meningsverschil over de huur. De jongens besluiten te reageren op de volwassenen om hen heen met een belofte van stilte.

Cast & Crew
Greg Kinnear, Alfred Molina, Theo Taplitz, Michael Barbieri, Jake Jardine, Toni Calvelli, Paulina García, Jennifer Ehle, Talia Balsam

Regie Ira Sachs