Programma op donderdagmiddag

Movieskoop Cinema + is altijd een gezellige middag uit! Van september 2017 t/m juli 2018 zullen er iedere 2e donderdag van de maand prachtige films draaien. U kunt genieten van de allerbeste films zonder last te hebben van de drukte bij avond- en weekendvoorstellingen.

 

Ruim 20% voordeliger!

Movieskoop Cinema + heeft een vaste prijs van €6,50 per persoon. Dat is ruim 20% voordeliger dan een regulier ticket. Bovendien krijgt u er altijd koffie of thee en iets lekkers bij.

 

Wij raden u aan de kaartjes vroegtijdig te reserveren en van tevoren op te halen. Zo voorkomt u dat er geen plek meer is en u voorkomt ook het wachten in een lange rij!

U kunt uw kaartjes reserveren en/of op komen halen tijdens onze openingstijden:

Maandag: vanaf 19.30 uur

Dinsdag: vanaf 18.30 uur

Woensdag: vanaf 13.00 uur

Donderdag*: vanaf 18.30 uur

Vrijdag: vanaf 15.30 uur

Zaterdag en zondag: vanaf 13.00 uur

 

* Op donderdagen waarop een voorstelling van Cinema+ staat gepland, zijn wij geopend vanaf 13.00 uur. 

 

 

Fijne voorstelling!

 

 

Let op: de bioscoop is gemakkelijk toegankelijk voor mindervaliden!

 

 

 Donderdag 14 september 14:00 uur.  LA LA LAND

 

 

LA LA LAND

Omschrijving:
Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Cast & Crew
Ryan Gosling, J.K. Simmons, Emma Stone
 
 
 
Donderdag 12 oktober 14.00 uur: BRAM FISCHER


 

 

 

BRAM FISCHER

Omschrijving:
In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Cast & Crew
Peter Paul Muller, Sello Motloung, Dan Robbertse, José Domingos, Conrad Kemp, Antoinette Louw

 
 
 
Donderdag 9 november 14.00 uur:  A STREET CAT NAMED BOB
 
 
 

A STREET CAT NAMED BOB

Omschrijving:
A Street Cat Named Bob is gebaseerd op het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de straatmuzikant James Bowen. Na een moeilijke jeugd, heeft Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Wanneer Bob echter weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant en via Youtube filmpjes worden de twee beroemd. Dankzij Bob lukt het Bowen uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen. Van het door James Bowen en Garry Jenkins geschreven autobiografisch boek A Street Cat Named Bob werden sinds het in 2012 uitkwam meer dan een miljoen exemplaren verkocht en het werd vertaald in meer dan 25 talen, waaronder in het Nederlands onder de titel 'Bob de straatkat' en met de ondertitel 'hoe ik het leven van een kat redde en hij dat van mij'. In de verfilming speelt Bob de kat zichzelf.

Cast & Crew
Luke Treadaway, Anthony Head, Ruta Gedmintas, Joanne Froggatt, Beth Goddard

 
 
 

Donderdag 14 december 14.00 uur:  LION

 

 

 

 

LION

Omschrijving:
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® winnares) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

Cast & Crew
Dev Patel, David Wenham, Rooney Mara, Nicole Kidman

 
 
Donderdag 11 januari 14.00 uur:  A UNITED KINGDOM
 
 

 

A UNITED KINGDOM

Omschrijving:
In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld. A United Kingdom is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Cast & Crew
David Oyelowo, Tom Felton, Jack Davenport, Rosamund Pike, Laura Carmichael

VERWACHT IN HET NIEUWE SEIZOEN:
 
Moonlight
Little man
Down to earth
Jacky Search
Hidden Figures
Lady Macbeth